• Start
  • ‘Mijn kerk verbindt, mijn kerk in balans’
logo_ck met tekst.png

‘Mijn kerk verbindt, mijn kerk in balans’

In de januari-uitgave van het bisdomblad “De Sleutel”doet onze bisschop een dringende oproep voor deelname aan de binnenkort weer van start gaande actie Kerkbalans, ook wel genoemd Gezinsbijdrage. Mgr. Wiertz zegt letterlijk : “Door mee te betalen aan de Actie Kerkbalans legt u gewicht in de schaal en houdt u uw parochie in balans”.

Ook onze parochie moet in balans worden gehouden teneinde haar bestaansrecht te kunnen volhouden ..... en dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig is het kerkgebouw in de loop der jaren goed onderhouden, maar toch gaat ieder jaar nog een behoorlijk aandeel van onze inkomsten naar deze onderhoudspost. We willen toch allemaal dat onze kerk er goed bij staat. De kerk hoort bij onze wijk, staat midden in onze gemeenschap. In vieringen of bij activiteiten worden mensen door de kerk bij elkaar gebracht. De kerk verbindt ons.


En wat dacht u van de jaarlijks stijgende kosten van levensonderhoud van onze priesters. Het zijn de parochies die hiervoor verantwoordelijk zijn.
De verwarming in het kerkgebouw, de voorbereiding van communicanten en vormelingen, de bloemen die met Kerstmis zo mooi in de kerk stonden en het parochieblad : het moet allemaal ergens van betaald worden.
En zo zijn nog diverse zaken op te noemen waar wij als kerkbestuur de laatste jaren druk en zorgelijk mee bezig zijn. Het vraagt veel creativiteit en inzet om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, maar het is ons tot dusver nog altijd gelukt. Mede dankzij u als trouwe deelnemer aan Kerkbalans en dankzij de vrijwilligers die vaak belangeloos hun diensten aanbieden. Laten we het toch alstublieft zo houden, opdat onze parochie niet gedwongen wordt komende jaren ook de deur te moeten sluiten.

Zoals ieder jaar doen wij dus ook nu weer een dringend beroep op alle parochianen, of ze nu wel of niet regelmatig onze kerk bezoeken, om onze parochie te steunen met deelname. Het is zowel in het belang van de parochie als van het kerkgebouw als cultureel erfgoed.

Betalingen kunnen worden gedaan via bankrekeningen :
voor parochianen Leyenbroek NL 50 INGB 00 01 05 42 86 tnv Par.Christus Koning en
voor parochianen Ophoven NL 70 INGB 00 01 04 03 46 tnv Par.H.Antonius van Padua

Hartelijk dank weer.

Het kerkbestuur.

Afdrukken E-mail

Schoonheidssalon Nicole
logo_ck_small.png